Social

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Anansi boys


  Σήμερα το πρωί τελείωσα το πρόσφατο απόκτημά μου "Οι γιοι της αράχνης" του Neil Gaiman, από εκδόσεις Οξύ. Αρχίζοντας βιβλίο συναντάμε τον Χοντρο-Τσάρλι, έναν συνηθισμένο υπάλληλο σε μια εταιρία αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος με την Ρόουζι. Η ζωή του κυλά ήρεμα, μέχρι που ο πατέρας του, για τον οποίο έτρεφε ανάμικτα συναισθήματα, πεθαίνει. Ο θάνατός του προκαλεί μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που θα έρθουν να ταράξουν την συνηθισμένη καθημερινότητα του Τσάρλι, καθώς ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του ήταν ο Ανάνσι, ο θεός αράχνη, και την ύπαρξη ενός αδερφού που αγνοούσε, ο οποίος εισβάλει στη ζωή του με καταστροφικές γι αυτόν συνέπειες.

  Η μοναδική μου επαφή με τον Gaiman πριν το Anansi boys, ήταν η Coraline, η οποία μου άρεσε πολύ. Το "Οι γιοι της αράχνης" κατάφερε μεν να μου κρατήσει το ενδιαφέρον να το διαβάσω αλλά δεν ένιωσα την ίδια ευχαρίστηση όσο με το προηγούμενο έργο του συγγραφέα. Τα κεφάλαια ήταν αρκετά μεγάλα και κάποιες φορές κουραστικά, αλλά η πλοκή ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη. Θα του έβαζα ένα 6.8/10.

  Την Παρασκευή παρέλαβα το graphic novel που κέρδισα στο giveaway του υπέροχου All over the place! Πρόκειται για το Fables: Legends in Exile της Vertigo, το οποίο μας μεταφέρει σε μια φανταστική Νέα Υόρκη, όπου έχουν βρει καταφύγιο οι ήρωες των παραμυθιών, όταν η χώρα τους δέχθηκε επίθεση από τις σκοτεινές δυνάμεις κάποιου θεού/ξωτικού. Η Χιονάτη χειρίζεται τις υποθέσεις του δημάρχου, ο Κακός Λύκος είναι ντετέκτιβ/αστυνομικός και οι υπόλοιποι ήρωες έχουν προσαρμοστεί κι αυτοί στην καθημερινότητα της πόλης.

  Με ωραία εικονογράφηση και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, το graphic novel που ενέπνευσε την τηλεοπτική σειρά "Once upon a time", με κράτησε μέχρι το τέλος! Ανυπομονώ να διαβάσω και τους επόμενους τόμους της σειράς!


  Υ.Γ. Σήμερα αρχίζουμε με την Ελένη του All over the place, την συνανάγνωση του "The Night Circus" που έχουμε στα αδιάβαστα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να συμμετάσχει ελεύθερα!

4 σχόλια:

  1. Περίεργο όντως ακούγεται αυτό το βιβλίο του Neil Gaiman. Έχω διαβάσει μερικά βιβλία του και μ' αρέσει πολύ, το THe Graveyard Book νομίζω πως θα σου άρεσε επίσης! Το Fables το έχω παραγγείλει εδώ και λίγο καιρό (ακόμα να φτάσει) γιατί όντως ακούγεται τέλειο! Έχουμε δει ό,τι έχει παιχτεί από Once Upon a Time ως τώρα, ο πρώτος κύκλος μου φάνηκε τέλειος, απ' το δεύτερο και μετά άλλαξε, μας φαινόταν λίγο πιο χαζούλι, το κοροιδεύαμε κιόλας, αλλά συνεχίζαμε να το βλέπουμε πάντα. Το αγαπώ. :)
    Το Night Circus το διάβασα πριν αρκετό καιρό, είναι απλά φανταστικό. περιμένω εντυπώσεις κι απ τις δυο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To The Graveyard book το πήρα σε δεύτερη επίσκεψη στην Κοτζιά :P Once upon a time παρακολουθώ φανατικά, αλλά δεν είμαι καθόλου φαν της Έμμα!
      Είχα επιχειρήσει πριν 2-3 χρόνια να διαβάσω το The Night Circus και είχα φτάσει στο 1/3. Μου άρεσε αρκετά και τώρα στην επαν'άληψη, ακόμη περισσότερο!

      Διαγραφή
  2. Αχ αυτός ο Neil Gaiman, του έχουμε όλοι αγάπη! Χαίρομαι πολύ που σ'άρεσε το Fables, η αλήθεια είναι ότι το προτιμώ από την σειρά Once Upon A Time, αν και διαφέρουν αρκετά... Ξεκινάω κι εγώ σήμερα το Night Circus ^_^ Καλή μας ανάγνωση! :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α όχι, εγώ είμαι φαν της σειράς αλλά δεν συμπαθώ την Έμμα!
      Καλή μας ανάγνωση!

      Διαγραφή