Social

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Kingdom Hearts

 
 Το 2002 οι εταιρίες Square Enix και Walt Disney συνεργάστηκαν για την δημιουργία ενός παιχνιδιού δράσης-ρόλων για το Playstation 2, (τα λεγόμενα action rpg παιχνίδια) το οποίο έμελλε να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Το Kingdom Hearts συνδυάζει χαρακτήρες και κόσμους από τις ταινίες της Disney με χαρακτήρες από την σειρά παιχνιδιών Final Fantasy, και ακολουθεί τον πρωταγωνιστή Sora στην προσπάθειά του να βοηθήσει το φως να επικρατήσει του σκοταδιού στις καρδιές των ανθρώπων. Πολύ κλισέ θα μου πείτε. Αν σκεφτείτε όμως ότι οι κακοί της υπόθεσης είναι, εκτός των άλλων, οι villains της Disney με αρχηγό την Maleficent, ίσως να αλλάξετε γνώμη.
  Η ιστορία αρχίζει όταν ο Sora, η Kairi και ο Riku αρχίζουν την κατασκευή μιας σχεδίας για να φύγουν από το απομονωμένο τους νησί και να επισκεφθούν άλλα μέρη. Μετά όμως από μια καταιγίδα, χωρίζονται και ο Sora βρίσκεται σε έναν κόσμο όπου γνωρίζει τον Donald και τον Goofy οι οποίοι ψάχνουν τον keyblade master, ένα άτομο που τους υπέδειξε ο βασιλιάς Mickey και που αποδεικνύεται ότι βρίσκουν στο πρόσωπο του Sora. Οι τρεις τους θα περιπλανηθούν σε διάφορους κόσμους του σύμπαντος της Disney όπως την Wonderland με την Αλίκη, το Agrabah με τον Αλαντίν και την Halloween Town με τον Jack Skellington, προσπαθώντας να σταματήσουν τα σκοτεινά σχέδια της Maleficent.
  To 2006 κυκλοφόρησε η συνέχεια του παιχνιδιού, Kingdom Hearts 2, για το playstation 2 και μέσα στο 2015 αναμένεται και η κυκλοφορία του Kingdom Hearts 3 για το Playstation 4 και το Xbox One.





  Εκτός από τα παιχνίδια, η σειρά κυκλοφόρησε και σε manga της Tokyopop με δημιουργό τον Shiro Amano. Στην βιβλιοθήκη μου έχω την κασετίνα η οποία περιλαμβάνει τα τέσσερα πρώτα τεύχη που συνιστούν την ιστορία του Kingdom Hearts. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Kingdom Hearts 2 περιλαμβάνονται σε 6 τόμους και τα γεγονότα που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι και το δεύτερο, κυκλοφόρησαν σε δύο τόμους με την ονομασία Chain of Memories. Τέλος, υπάρχει ακόμα μια σειρά με 5 τεύχη, η οποία επικεντρώνεται στην ιστορία ενός από τους πρωταγωνιστές του Kingdom Hearts 2, τον Roxas, και ονομάζεται Kingdom Hearts 358/2 Days.







  Το Chain of Memories κυκλοφόρησε αρχικά για το Gameboy Advance και στην συνέχεια συμπεριλήφθηκε στην επανακυκλοφορία του Kingdom Hearts, Kingdom Hearts HD 1.5 Remix για το Playstation 3 το οποίο περιλαμβάνει και κομμένες κινηματογραφικές σκηνές από το Kingdom Hearts 358/2 Days, που είχε κυκλοφορήσει για το Nintendo DS.
  Όσοι είστε λάτρεις της Disney όπως εγώ, θα αγαπήσετε το παιχνίδι ενώ όσοι δεν είστε, θα γίνετε αφού περιπλανηθείτε στην Neverland με το καράβι του Κάπταιν Χουκ, στο άνδρο της Ούρσουλα στην Ατλαντική και στο Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων με τον Γουίνυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου