Social

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Three movies and a book

  Αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε ταινίες, και συγκεκριμένα εποχής! Παρακολούθησα πάλι το "The Duchess" και φυσικά την Μαρία Αντουανέτα. Έχοντας διαβάσει όμως το βιβλίο αυτή τη φορά, παρατήρησα ότι η ταινία είναι αρκετά "βιαστική" και παραλείπει κάποια στοιχεία που εν μέρει καταρρίπτουν τον μύθο της αδιάφορης προς τον λαό της, βασίλισσας. Η Sofia Coppola eστιάζει κατά κύριο λόγο στην δίχως μέτρο χλιδάτη ζωή στο παλάτι των Βερσαλλιών, με την οποία είχε ταυτίσει ο κόσμος το όνομα της Αντουανέτας, δείχνοντας όμως ότι ήταν προϊόν της αφέλειάς και χειραγώγησης της. Το βιβλίο ήταν υπέροχο, ευκολοδιάβαστο και άμεσο! Η ταινία αν και με μικρές παραλείψεις, παραμένει μια από τις αγαπημένες μου!

  Εκτός από τις δύο γνώριμες αυτές ταινίες, αποφάσισα να δω το "Περηφάνια και Προκατάληψη" και μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα τόσο πολύ, ώστε να θέλω να διαβάσω και το βιβλίο -μεγαλώνει δραματικά η λίστα-! Ζήλεψα τους χορούς τους και τις συναντήσεις για τσάι σε πανέμορφες πορσελάνες, τα ρούχα τους και τον κρυφό και γεμάτο δυσκολίες έρωτα της Ελίζαμπεθ και του Ντάρσι! Επίσης στα άμεσα σχέδια μου είναι και η παρακολούθηση της μίνι σειράς του BBC με τον αγαπημένο μου Colin Firth στον πρωταγωνιστικό ρόλο!

  Και για το τέλος κράτησα το καλύτερο! Διαβάζοντας την ανάρτηση του Βιβλιοσκούληκου για τα βιβλία των Μούμιν, με έπιασε η επιθυμία να αρχίσω κι εγώ την ανάγνωσή τους, αφού ήμουν φανατική τηλεθεατής της σειράς στην ΕΤ1! Ψάχνοντας λοιπόν σε διάφορα παλαιοβιβλιοπωλεία, στο τέλος κατάφερα να βρω το εξαντλημένο πια "Η οικογένεια Μούμιν-Τρολλ", της Τόβε Γιάνσον! Έχοντας εκδοθεί το 1980, αποτελεί την πρώτη γνωριμία με την οικογένεια Μούμιν που ζει στα δάση της μακρινής Φινλανδίας! Το βιβλίο περιέχει πολύ όμορφη εικονογράφηση και ανυπομονώ να το διαβάσω!





  Υ.Γ. Σε ένα κρυμμένο, μικρό cafe στο Παγκράτι, ήπια τσάι στο πιο όμορφο φλυτζάνι που έχω συναντήσει σε μαγαζί!

4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου. Τι μου θύμισες με το Μούμιν...! Ξέρεις μήπως πως λέγεται το καφέ στο Παγκράτι, φαίνεται πολύ γλυκό! Το Pride and Prejudice είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες, και το μοναδικό μυθιστόρημα από την Jane Austen που μ'άρεσε...Αν έχεις χρόνο, δες το Becoming Jane, νομίζω θα σ'αρέσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το καφέ είναι το Small 8 (Αρχελάου 8, Παγκράτι)! Το Becoming Jane το είχα δει πριν 3 χρόνια η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσίασε, αλλά θα το ξαναδώ μήπως αλλάξω γνώμη!!

      Διαγραφή
  2. Τρίτη φορά που προσπαθώ να γράψω το σχόλιο, τα τρώει το blogger χαχα :D
    Λοιπόν ναι, με κάνεις να θέλω να δω τη Μαρία Αντουανέτα TΩΡΑ (και φυσικά να διαβάσω το βιβλίο με την πρώτη ευκαιρία!)
    Ο Colin Firth είναι κι εμένα ο αγαπημένος μου. Pride and Prejudice του BBC... κορυφαίο! πραγματικά δες το, είναι κάπως παλιότερης αισθητικής αλλά αξίζει, βασικά εμένα δεν μου άρεσε η καινούργια ταινία εξαιτίας του παλιού, άσε που δεν μπορούσα να συνηθισω άλλον στη θέση του Colin. Είναι ο ίδιος ο Mr Darcy για μένα! Βλέμμα που σκοτώνει! :)
    ΠΟΛΥ χαίρομαι που ξεκίνησες τα Μούμιν! Πραγματικά ελπίζω να σ' αρέσουν! Το συγκεκριμένο το διάβασα σιγά σιγά στη Σταυρούλα μας πέρυσι κιόλας (μου έκανε εντύπωση που μου ζήτησε τέτοιο βιβλίο τριών χρονών αλλά μάλλον της έκαναν πολλή εντύπωση τα σχέδια) και δεν ξέρω ποια από τις δυο μας το απόλαυσε περισσότερο. Βρίσκω αυτή τη σειρά κάπως... φιλοσοφική. Δεν ξέρω. Έχει κάτι πραγματικά ξεχωριστό.
    Κοίτα κι εδώ: http://www.patakis.gr/ViewShopCategory.aspx?Id=159150 Εκδόθηκαν από τον πατάκη πρόσφατα κάποια από τα βιβλία της σειράς. Νομίζω ότι αυτό που έχεις και Το καπέλο του Μάγου Μουμέρλιν είναι κατά παράδοξο τρόπο δύο μεταφράσεις του ίδιου βιβλίου... (τοινκ!)
    Τι ωραία ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και που αφιέρωσες χρόνο να μου απαντήσεις -3 φορές-!!
      Ελπίζω να σου αρέσει η Αντουανέτα όταν την παρακολουθήσεις! Το βιβλίο μου άρεσε πολύ γιατί είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και παρουσιάζονται άμεσα τα συναισθήματα της και ο τρόπος σκέψης της!
      Όσο για τα Μούμιν, είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψω όσο και την σειρά! Δυστυχώς έχω βρεί μόνο ένα επεισόδιο με την ελληνική μεταγλώτιση, με την οποία τα έχω συνδέσει!

      Διαγραφή