Social

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Roald Dahl & First Birthday Giveaway!!

   Αυτό το post το σχεδίαζα πολύ καιρό και δεν νομίζω ότι υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για να το αναρτήσω από τα γενέθλιά μου! Χθες λοιπόν είχα γενέθλια και αποφάσισα να τα συνδυάσω με μια ανάρτηση για έναν από τους αγαπημένους μου παιδικούς συγγραφείς, τον Roald Dahl!

   Η φρενίτιδα που με έπιασε με τα βιβλία του άρχισε το 1999 νομίζω, όταν πήγαινα δευτέρα δημοτικού και αγόρασα από το βιβλιοπωλείο το "Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο" aka "James and the Giant Peach". Μου φάνηκε τόσο παραμυθένιο και πρωτότυπο που το βάφτισα "Το αγαπημένο μου βιβλίο". Παρακάτω βλέπετε και τα original τεκμήρια.

   Αμέσως μετά -και με το "αμέσως" εννοώ ίσως και την επόμενη εβδομάδα- αγόρασα τις "Μάγισσες" και αυτό ήταν. Ο Roald Dahl θρονιάστηκε για τα καλά στην καρδιά μου.
    Ακολούθησε το "Οι Βλακέντιοι-Το θαυματουργό φάρμακο", το οποίο ήταν δύο βιβλία σε ένα. Δύο διαφορετικές ιστορίες που χωρίζονταν στη μέση του βιβλίου, και το εξώφυλλο της μιας ήταν το οπισθόφυλλο της άλλης! Μαγικό κατασκεύασμα για ένα 7χρονο! Στην ίδια λογική ήταν γραμμένο και το "Ο απίθανος κύριος Φοξ-Το μαγικό δάχτυλο".



   Η συλλογή μεγάλωσε με τα "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας", "Ο Τσάρλι και ο μεγάλος γυάλινος ανελκυστήρας", η "Ματίλντα", "Ο ΜΦΓ", "Ντάνι, ο πρωταθλητής του κόσμου" και "Άνω Λεχ".
   Όλα τα βιβλία έχουν ασπρόμαυρη εικονογράφηση που δεν υστερεί σε τίποτα από τις έγχρωμες. Αρκετά ("Ο ΜΦΓ", οι "Μάγισσες", η "Ματίλντα", "Οι Βλακέντιοι-Το θαυματουργό φάρμακο", το "Άνω Λεχ" και ο "Ντάνι, ο πρωταθλητής του κόσμου") είναι εικονογραφημένα από τον Quentin Blake που συνεργάστηκε στενά με τον Roald Dahl. Τα σκίτσα του είναι χαρακτηριστικά και τα αναγνωρίζεις αμέσως!






   Πολλά από τα βιβλία έχουν γυριστεί και σε κινηματογραφικές ταινίες όπως "Ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο" από τον Henry Selick που μας έφερε το "Nightmare before Christmas" και την "Coraline", οι "Μάγισσες" με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Anjelica Huston, "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας" από τον υπέρτατο Tim Burton με τον Johnny Depp ως Willy Wonka, η "Ματίλντα", "Ο απίθανος κύριος Φοξ" με τρομερό cast στις φωνές που περιλαμβάνει τους George Clooney, Meryl Streep και Bill Muray, και το πολύ πρόσφατο "Άνω Λεχ" με τους Dustin Hoffman και Judi Dench!
   Ο Dahl έχει γράψει και αρκετά μυθιστορήματα για ενήλικες που μπορείτε να δείτε εδώ!
   Και μιας που έκλεισα το 24 εχθές, αποφάσισα να κάνω και το πρώτο giveaway του blog! Πρόκειται για την νεότερη έκδοση του "Ο ΜΦΓ" που είχα αγοράσει πριν βρω την παλιά και θέλω να σας την χαρίσω για να πάρετε μια γεύση από τον μαγικό κόσμο των γιγάντων! Όποιος λοιπόν θέλει να συμμετάσχει, αφήνει ένα comment κάτω από το post μέχρι και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 12 το βράδυ! Την Κυριακή 4/10 το απόγευμα θα γίνει η κλήρωση και θα ανακοινωθεί ο νικητής! Να σας ενημερώσω ότι ο διαγωνισμός θα τρέχει παράλληλα και στη σελίδα μας στο facebook, όπου με ένα public share κερδίζετε μια επιπλέον συμμετοχή! Σε περίπτωση που έχετε κάνει και share στο facebook, αφήστε το facebook name σας στο σχόλιο σας εδώ για να υπολογιστεί η δεύτερη συμμετοχή! Καλή επιτυχία!


8 σχόλια:

  1. Πολύχρονηηηη! Με πολλά-πολλά βιβλία!❤️
    Εξαιρετική ιδέα για giveaway. Το έχω και είναι φυσικά από τα αγαπημένα μου του Roald Dahl. Το έχω διαβάσει πάνω από 3 φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά αγάπη μου κι από εδώ! Φοβερή ιδέα το giveaway! Κι εγώ το έχω, από τα καλύτερα παιδικά που είχαν πέσει στα χέρια μας, καλό απόγευμα! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xρόνια πολλά και μαγικά! Να τα εκατοστήσεις! Τέλεια η συλλογή σου, και η ανάρτηση, και η ιδέα για το giveaway. Κι εγώ το έχω το βιβλίο, το δεύτερο που διάβασα μετά τη Ματίλντα, απ' τα αγαπημένα μου παιδικά ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Έχω δει και την δική σου συλλογή και είναι φοβερή!

      Διαγραφή