Social

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

TAG: ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ

   Μου πήρε λίγο καιρό αλλά έφτασε! Η απάντηση-ανάρτηση στο tag της Ελένης (aka OverThePlace) για τους συγγραφείς που θα ήθελα να γνωρίσω είναι εδώ, και χωρίς πολλά λόγια, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα:

   J. K. Rowling
 Πρώτη και καλύτερη στη λίστα μου, η κ. Rowling κατάφερε να δημιουργήσει τον ιδανικό ,για κάθε παιδί -και όχι μόνο-, κόσμο και να κερδίσει μια αρκετά μεγάλη, μόνιμη θέση στην βιβλιοθήκη μας αλλά και στην καρδιά μας. Είναι επίσης γνωστή για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, χάρη στο οποίο έγινε από δισεκατομμυριούχος, μια "απλή" εκατομμυριούχος!

   Roald Dahl
 Ο ορισμός της παιδικής ηλικίας για πολλά παιδιά σε όλη την υφήλιο. Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας, οι Μάγισσες, ο Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο, η Ματίλντα, ο απίθανος κύριος Φοξ είναι μερικά μόνο από τα πασίγνωστα και πανέμορφα βιβλία του που κοσμούν πολλές βιβλιοθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου. Ειδικά οι Μάγισσες είναι ένα από τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία!

   Tove Jansson
 Τα Μούμιν είναι από εκείνους τους χαρακτήρες που ξεπηδούν από τις γραμμές των βιβλίων και τρυπώνουν κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Ευγενικά, ανήσυχα, φιλοσοφημένα, σοφά και διασκεδαστικά, σε προσκαλούν στον κόσμο που με τόση φαντασία και αγάπη έπλασε η Jansson, και από τον οποίο δεν θες να φύγεις ποτέ!

   Ευγένιος Τριβιζάς
 Δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα ο δικός μας παραμυθάς των παραμυθάδων, του οποίου τα βιβλία αποτελούν μικρά αριστουργήματα φαντασίας! Το πρώτο μου βιβλίο ήταν "Η ζωγραφιά της Χριστίνας" και ήταν έρωτας από την πρώτη σελίδα!

   Ανυπομονώ να ακούσω και για τους συγγραφείς που ΕΣΥ θα ήθελες να γνωρίσεις! Άφησε σχόλιο από κάτω :)

4 σχόλια: