Social

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

INSIDE & OUT BOOK TAG!

Παίρνω την σκυτάλη από την +Cocooning Cat  και απαντάω στις ερωτήσεις του Inside & Out Book Tag!

• 
Παρουσιάσεις στο οπισθόφυλλο των βιβλίων: να δίνουν πολλές πληροφορίες ή όχι;
Αρκετές ώστε να καταλάβω περί τίνος πρόκειται αλλά όχι τόσες ώστε να μην χρειάζεται να διαβάσω το βιβλίο!
• Νέο βιβλίο: σε τι μορφή το προτιμάς; Audio-book, e-book, με μαλακό εξώφυλλο ή με σκληρό;
Μόνο βιβλία στην κλασική τους μορφή, με σελίδες, εξώφυλλο, οπισθόφυλλο!! Με βολεύει λίγο περισσότερο το μαλακό εξώφυλλο, αλλά δεν κρύβω ότι το σκληρό δίνει ένα άλλο κύρος στο βιβλίο!
• Κάνεις πρόχειρες σημειώσεις όταν διαβάζεις; Σου αρέσει να γράφεις σχόλια κτλ πάνω στα βιβλία σου ή τα διατηρείς πεντακάθαρα; (Με αιτιολόγηση)
Δεν γράφω ποτέ πάνω στα βιβλία μου και δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτή η συνήθεια μέχρι που άρχισα να μπαίνω σε λογοτεχνικά forums και να διαβάζω blogs σχετικά με βιβλία! Δεν μου πάει η καρδιά ούτε το όνομά μου να γράψω, νιώθω ότι το χαλάω χωρίς λόγο.
• Με το καλύτερο ηχόχρωμά σου, διάβασε μας την αγαπημένη σου πρώτη πρόταση από ένα βιβλίο!
"Στα παραμύθια, οι μάγισσες φοράνε πάντα γελοία μαύρα καπέλα και μαύρες μπέρτες και καβαλικεύουν σκούπες"
                     Οι Μάγισσες, Ρόαλντ Νταλ
• Παίζει ρόλο για σένα αν ο συγγραφέας του βιβλίου είναι άνδρας ή γυναίκα; Τι συμβαίνει αν δεν είσαι βέβαιος/-η για το φύλο του;
Δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο! Πολλές φορές δεν κοιτάω καν ποιος το έχει γράψει. Δίνω περισσότερη σημασία στην πλοκή και στο εξώφυλλο.
• Προτρέχεις ποτέ στην ανάγνωση; Ή έχεις διαβάσει το τέλος ένος βιβλίου πριν την ώρα του;
Όχι, προτιμώ να διακόψω την ανάγνωση αν βαριέμαι την πλοκή και να το αρχίσω ξανά κάποια άλλη στιγμή, παρά να "πηδήξω" σελίδες ή κεφάλαια.
• Βιβλιοθήκη σε τάξη ή σαν βομβαρδισμένη;
Σε τάξη! Έχουμε και ένα OCD να ικανοποιήσουμε!
• Ορκίσου ότι θα πεις την αλήθεια και μόνο την αλήθεια: έχεις αγοράσει βιβλίο αποκλειστικά και μόνο για το εξώφυλλό του;
Ναι! Για μένα το εξώφυλλο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Καλώς ή κακώς το πρώτο πράγμα που σε προϊδεάζει για το βιβλίο και πολλές φορές αν είναι κακόγουστο, δεν μπαίνεις καν στον κόπο να το τραβήξεις από το ράφι.
• Διαβάζεις σε δημόσιους χώρους ή προτιμάς στο σπίτι;
Αν απαντούσα 3 μήνες πριν θα έλεγα ότι διαβάζω αυστηρά και μόνο στο σπίτι. Η ανάγνωση στο μετρό με ανακάτευε, οπότε δεν κουβαλούσα μαζί μου βιβλία γιατί ήξερα ότι δεν θα τα διάβαζα, ή ότι θα τα διάβαζα και θα είχα ναυτία για αρκετή ώρα μετά. Όταν όμως έπιασα δουλειά και άρχισα να χρησιμοποιώ το μετρό καθημερινά, και τα ακουστικά μου είχαν χαλάσει καθιστώντας την διαδρομή αφόρητη, έκανα τον καρδιά μου -και το στομάχι μου- πέτρα, και άρχισα να διαβάζω, λίγο λίγο στην αρχή, περισσότερο αργότερα. Και ναι, σήμερα μπορώ να απαντήσω ότι πάντα στην τσάντα μου υπάρχει ένα βιβλίο για το μετρό και για όπου αλλού υπάρχει αναμονή!

Περιμένω τις απαντήσεις των +Overtheplace blog  και +Georgia Kaffe !!

4 σχόλια:

  1. Στο μετρό ζαλίζομαι απίστευτα κι εγώ για να διαβάσω κι επιπλέον με εμποδίζει κι ο θόρυβος... Νομίζω δε θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό! Στα λεωφορεία όμως δεν έχω κανένα θέμα... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ στο λεωφορείο ποτέ! Με τόσα ταρακουνήματα ούτε πρόταση δεν μπορώ να τελειώσω!

      Διαγραφή
  2. Thanks! Πολύ ωραίες ερωτήσεις και απαντήσεις! Έχω χαθεί λίγο απ' το blog, αλλά θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ όσο πιο σύντομα γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή