Social

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

...'til the end

 
  Μέρες γιορτινές, μέρες διακοπών, μέρες τεμπελιάς. Έτσι κι εγώ, περνάω σχεδόν όλη μου την ημέρα χαλαρώνοντας στο σπίτι με φαγητό, βιβλία, ταινίες και σειρές. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να παρουσιάσω και ένα βιβλίο που δεν ανήκει στη λογοτεχνία, αλλά μιλάει για την καλύτερη σειρά που έχει βγει ποτέ στην τηλεόραση και που βλέπω κάθε επεισόδιό της ξανά και ξανά, χωρίς να μπορώ ποτέ να την βαρεθώ. Μιλάω φυσικά για τα Φιλαράκια  και για το βιβλίο Friends ...'til the end-The one with all ten years του David Wild, εκδόσεις headline.
  Πιστεύω ότι η σειρά δεν χρειάζεται συστάσεις (ποιος από μας δεν έχει σιγοτραγουδήσει κάποια στιγμή το τραγούδι των τίτλων της αρχής;) αλλά σε περίπτωση που διαβάζει το blog μου ο μοναδικός άνθρωπος που δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται, δεν θα του αρνηθώ μια επεξήγηση. Ακολουθεί λοιπόν την καθημερινότητα έξι φίλων που μένουν στη Νέα Υόρκη, για μια περίοδο 10 χρόνων της ζωής τους (τόση επιτυχία γνώρισε που αρίθμησε 10 κύκλους με σύνολο 236 επεισόδια), παρουσιάζοντάς μας τις χαρές και τις λύπες τους, καθώς και ό,τι άλλο πιθανό και απίθανο τους συμβαίνει. Πρόκειται για μια αστεία και καλογραμμένη σειρά, τόσο αληθινή που ο καθένας μας μπορεί να ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες:
 Ross Geller

  Ο Ross είναι Παλαιοντολόγος, έχει κόλλημα με τους δεινόσαυρους, είναι κατά βάθος ρομαντικός και αποτελεί τον geek της παρέας.

Monica Geller
  H Monica είναι η μικρή αδερφή του Ross. Είναι τελειομανής, έχει μανία με την καθαριότητα και αποτελεί το πιο σκληρό καρύδι της παρέας.

Chandler Bing
  O Chandler είναι ο πλακατζής της παρέας, ήταν συγκάτοικος του Ross στο κολέγιο και τώρα μένει απέναντι από το διαμέρισμα της Monica, με συγκάτοικο τον Joey.

Phoebe Buffay

  H Phoebe είναι η πιο περίεργη της παρέας. Είναι χορτοφάγος, παίζει κιθάρα και τραγουδάει και ήταν συγκάτοικος με την Μόνικα μέχρι που μετακόμισε στο διαμέρισμα της γιαγιάς της.

Joey Tribbiani
  O Joey είναι ο γυναικάς της παρέας. Είναι ηθοποιός, λίγο χαζούλης και δεν μπορεί να αντισταθεί στο φαγητό.

Rachel Green
  H Rachel είναι συγκάτοικος της Monica. Είναι λίγο κακομαθημένη, της αρέσουν τα ψώνια και όταν την γνωρίζουμε στο πρώτο επεισόδιο, το έχει μόλις σκάσει από τον γάμο της.

  Το βιβλίο (δώρο γενεθλίων από ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο) χαρακτηρίζεται ως ο επίσημος οδηγός της σειράς και περιλαμβάνει γεγονότα που συνέβησαν κατά τα γυρίσματα, συνεντεύξεις από το καστ και τους δημιουργούς, αναμνήσεις και σκέψεις των πρωταγωνιστών, καθώς και άγνωστες στο κοινό, ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τα επεισόδια.


Υ.Γ. Οι φωτογραφίες δεν είχαν την επιθυμητή ανάλυση καθώς αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με την φωτογραφική μηχανή και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω κινητό!

Υ.Γ. 2.    Enjoy!

3 σχόλια:

  1. Λατρεύουμε τη σειρά! Την είδαμε όλη όταν η Σταυρούλα ήταν νεογέννητο, την ακουμπούσα στην κοιλιά μου και κοιμόταν ακούγοντας Friends, οπότε όταν κάπου κάπως κάποτε ξανακούσει αυτή τη μουσική των τίτλων μπορεί και να έχει ένα σοβαρό deja vu... χαχαχα
    Τέλειο το βιβλίο και πολύ ωραία ανάρτηση μ' αυτές τις φωτογραφίες... Πολύ γέλασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, αιώνια αγάπη για τα "Φιλαράκια"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φανταστείς ότι στις πρώτες επαναλήψεις που έβαζε το Star (πριν αρκετά χρόνια), δεν τα συμπαθούσα καθόλου! Και μια μέρα έτυχε να δω ένα επεισόδιο (γιατί απλά είχα δει σκηνές αποσπασματικά) και τα ερωτεύτηκα!!!

      Διαγραφή