Social

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Καλλιτεχνικές ανησυχίες

  Εκτός από το διάβασμα, μου αρέσει να ασχολούμαι με διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως η φωτογραφία, η ζωγραφική και η χειροτεχνία! Σήμερα λοιπόν θα ξεφύγουμε λίγο από τη βιβλιοθήκη μου και θα ρίξουμε μια ματιά στο τι γίνεται πέρα από το διάβασμα!

  Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, έχω μια αδυναμία, όχι μόνο στο ζωικό βασίλειο αλλά και στη φύση γενικότερα. Όταν ήμουν 7 χρονών, μετακομίσαμε στην επαρχία και καθώς ήμασταν περιτριγυρισμένοι από βουνά και θάλασσα, οι εκδρομές και τα πικνίκ ήταν εβδομαδιαίο φαινόμενο. Τώρα που είμαι και πάλι στην πόλη, είναι σπάνιο να συναντήσω τα φυσικά σκηνικά της επαρχίας, γι αυτό και όταν βρίσκω ευκαιρία, προσπαθώ να πάρω κι ένα κομμάτι τους μαζί μου, μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής. 












Το πρώτο επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω στα 7 μου χρόνια ήταν ζωγράφος. Με φανταζόμουν με ξύλινη παλέτα γεμάτη χρώματα, έναν στραβό μπερέ κι ένα λεκιασμένο από τις μπογιές ρούχο, μπροστά σε ένα καβαλέτο να συνθέτω τις προσωπικές μου δημιουργίες! Μπορεί το επάγγελμα να μην το εξάσκησα τελικώς, αλλά μέχρι και σήμερα μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω.





  Τέλος, είμαι φανατική οπαδός της χειροτεχνίας σε οποιαδήποτε μορφή! Η ιδέα του να παίρνεις απλά, καθημερινά υλικά και με λίγη φαντασία και όρεξη να τα μετατρέπεις σε κάτι χρήσιμο και όμορφο είναι κάτι μαγικό!

      
     Μπαουλάκι για τα κοσμήματα (πρώην κουτί για μπουκάλι κρασί)



                                     
     Σημειωματάριο με εξώφυλλο από πηλό (tribute στην Ούρσουλα από τη μικρή γοργόνα)


2 σχόλια:

  1. Α... εσύ είσαι καλή!! Οι ζωγραφιές με τα κορίτσια πολύ ωραίες... και το ημερολόγιο αλα Ούρσουλα... φανταστικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σ'αρέσουν :)

      Διαγραφή